Bemutatkozik a GLÉDA Kft.

 

A Partnerek tisztességes, naprakész kiszolgálása, az emberi kapcsolatokra épülő, megbízható külkereskedelmi üzletmenet a cél a GLÉDA Kereskedelmi és Szolgáltató Kft üzletpolitikájában.

 

A GLÉDA GMK-t l985-ben Berényi László mérnök alapította, kiállítási és belsőépítészeti kivitelezésre.  Berényiné Gábor Judit közgazdász belépésével 1993-tól a külkereskedelemmel bővült a tevékenységi kör.

Ez lett a GLÉDA Kft főtevékenysége. 1995-ben KFT-vé alakult át a cég.

 

Gábor Judit arckép.jpg

Gábor Judit a kilencvenes évek közepén a HUNGAROFRUCT kereskedelmi igazgatói székéből állt fel, hogy társtulajdonosként, férjével együtt dolgozzon, megosztva az ügyvezetés feladatait is.

A nagy külkereskedelmi cégeknél -köztük az INTERAG-nál is- ledolgozott húsz év szakmai tapasztalatait és kiterjedt kereskedelmi partnerkapcsolatait ettől fogva vállalkozóként, a fagyasztott és friss zöldség-gyümölcsexportban kamatoztatja.

 

A magyarországi hűtőházak teljes hazai gyümölcs-skáláját, a zöldségfélék közül főként a zöldborsót és a kukoricát kínálja a GLÉDA Kft, komplex szolgáltatás keretében.
Az exportfőként 8 nyugat-európai országba, Izraelbe, de időnként Egyiptomba sőt Japánbais irányul.


1995 óta a GLÉDA a Grünewald International csoport magyarországi árubeszerzője, együttműködve a Grünewald FrüchteKft-vel, a cégcsoport magyarországi leányvállalatával.

A gyümölcsfeldolgozással foglalkozócégcsoport Németországban két, Ausztriában, Lengyelországban és Szerbiában egy-egy gyárat működtet.

A Grünewald üzemekbe, a fagyasztott gyümölcsök mellett jelentős a friss gyümölcsök és az alma sűrítmény exportja is.

A Grünewald üzemek prémium termékeinek elhelyezését Magyarországon a GLÉDA is segíti marketing munkájával.


A külkereskedelmi folyamatokat „A-tól – Z-ig” levezényeljük, az üzletkötéstől a lebonyolításon át az akkreditívek megnyitásáig, vállalva a kereskedelmi felelősséget, egészen az ellenérték megfizetéséig.


A fő profil mellett, a kiállítások megvalósításának tevékenysége nemcsak megmaradt, hanem az újonnan megismert partnerek révén erősödött is. Az országban és akár külföldön is, építünk kiállítási standokat, egyedileg tervezve vagy típusszerkezet felhasználásával.

 

Mindkét tevékenységi körünkben végzett munkáinkat igyekszünk jelmondatunk szerint végezni: „

„Jót s jól!”” /Kazinczy/